Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Hamn

Läs fler nyheter

Klargörande från AD: Den som fått nej till ledighet kan sägas upp direkt vid olovlig frånvaro

Transportföretagen har företrätt ett medlemsföretag i tingsrätten och i Arbetsdomstolen (AD). Nu har AD dömt till företagets fördel och klargjort att praxis gäller. Den som fått nej till ledighet men som ändå uteblir från arbetet utan giltigt skäl kan sägas upp direkt.

Läs mer

Arbetsgivardagen 2024: tema Välmående företag

Save the date! Arbetsgivardagen 2024 genomförs den 12 november. Temat är Välmående företag och inspirationsföreläsare är Micael Dahlen.

Läs mer

Miljözon klass 3 i Stockholm införs 31 december

Den 31 december 2024 införs den strängaste miljözonen av dem alla i delar av Stockholms city. Det står klart efter kommunfullmäktige i Stockholms stad igår där planen antogs efter lång debatt, framför allt från Moderaterna och Kristdemokraterna. Moderaterna säger till DN att de ska överklaga beslutet.

Läs mer

Nytt stöd för semipublik laddinfrastruktur

Från och med den 6 maj kan hamnar, fastighetsägare, logistikföretag med flera söka stöd hos Energimyndigheten för att installera laddstationer. Stödet ges för laddning i samband med olika former av lastning, lossning och service , ibland kallad semipublik laddning).

Läs mer

Förbundets verksamhet

Under länken Förbundsmöte hittar ni allt som rör Sveriges Hamnars stämma. Om ni vill läsa mer om vilka som sitter i Sveriges Hamnars styrelse så kan ni klickar er vidare på länken "Vår verksamhet". Och om ni vill veta mer om hur förbundet arbetar, klicka då på länken "Om förbundet".

Kontaktperson

Foto på Tina Thorsell

Tina Thorsell

Chef samhällspolitik, branschchef väg